Dax, nisam nista sj#bo nego samo jos i dobio. Taj zubic koji je ostao na ventilvaru ulazi u variomat a vario i onako ima dugacke kanale kada je i remen u samom vrhu rolice jos nisu dosle do kraja kanala. Znaci ovaj vario je mrak zato ga i vozim. To u startu da remen upadne ka bolcni mi je bas i trebalo jer bi prije remen stajao previsoko i ubrzanje bi bilo mlitavo. Sa ovom preradom u kombinaciji sa starim zutim centralnim sam dobio tocno ono kaj sam htio. Linearno ubrzanje bez pada okretaja i naravno puno bolji start. Racunaj jos da mi je remen vec potrosen za 1mm a svejedno ide do vrha variomata, visi nivo !! ubrzanje je isto krajnja je ista bez obzira bio remen nov ili poderan.. Vozit cu ga jos nekih pola mm mozda malo vise i onda je tek vrijeme za novi.
Netreba nista da se brinete sve sam ja to prije proucio i izguglao kod kosookih. Kod njih uz novi vario dobijes vec takav ventilvar sa tim zubicem samo u evropi niko pojma nema o tome
Bio je i bata Tomi kod mene kad sa to radio pa moze potvrdit istinitost te prerade
Ovaj no name fazni koji je u masini sam kupio na ebayu za 6$ zato tolko i traje. Kad sjedne novi batina ce bit vjecnija od peze
O tom zubu je davno cvele pricao da je problem na kinezima, osim njega nisam nikad nigdje cuo da je iko to dirao. Ja sam ga prije mjesec dana brusio isto da provjerim teoriju samo na fus nacin, imao sam ventilvar viska i spojio ga na busilicu, nju stavio u skripac da je fiksirana i ostavio da vrti, a po ventilvaru derao sa komadom ravnog zeljeza i brus papirom. To je trebalo ko sto si i ti tokarit od ruba ventilvara pocet od nule pa do centra ventilvara da skine milimetar.
Zasad mi funkcionira uredu, remen dublje upada, vise se dize, bolji start i veca krajnja. Remen mi isto oko pola mm do milimetar pojeden, a fali mi milimetar do vrha varija. Samo je problem na kinezima jos taj i sto ne otvara serijske polutke do kraja, od baotijana valja polutka al mi ne stane na primar bas zbog toga sto je duza malo od ostalih kineza. Tu bi se jos krajnje izvuklo.
Al stoji i ovo sto je neko spomenio da bi trebalo i variomat tokarit onda bi se tek skroz rijesilo sve, samo treba onda trazit remen koji ima drugaciji kut...